Tajna predbožićna večera na Tavanu / Secret Pre-Christmas Dinner at Tavan

photo: Tomislav Šilovinac / cooked, decorated & served by: Filipa, Jelena, Toni, mama Sanja & sestra Tea

Jelen je simbol obilja koje smo uspjele dočarati na tajnoj, tavanskoj večeri. Obje volimo raskoš, improvizaciju, puno svjetla, zlaćano & blještavo, hranu koja je ukusno / rustikalno bogata, ali s nekim osvježavajućim twistom. Drago mi je da sam ugostila Filipu i njezinu ''prljavu familiju'' (koja je sve samo ne prljava, jer to ne prolazi u svijetu Sanje Sorko - majke Filipe Sorko!).

Majka & Kći/ Dream Team

Majka & Kći/ Dream Team

Slatkice :)

Slatkice :)

Mama pere suđe brzinom uragana (pritom ništa ne destruira!), organizirano i predano sjecka povrće / voće, ma štogod joj padne pod vrijednu i nježnu ruku, vozi od Osijeka do Zagreba pretrpan auto, iskrcava, ukrcava, pjeva, boji se, podržava, suzdržava, brine, smije pa umalo plače, pa se opusti tek kad sve prođe & bude jako ponosna. Divni ljudi, divna večera, osjećaj da Tavan, kao platforma za nove, istinske, prirodno lijepe & važne stvari, ljude & projekte, stvarno dobro radi svoj posao! Podržava kreativce, nove / stare ideje, otvara prostor za izražavanje, povezivanje, suradnju na svim razinama, kokreiranje, sukreiranje, inovaciju, veselje, pozivitnu napetost, rast; individualni & zajednički. Sretna sam što je moje igralište iz djetinjstva postalo otvoreni prostor za sve ljude koji poput mene osim što vjeruju - i slijede svoje snove.

Neka nam svima nova 2017. godina donese još ljepote, radosti i novih, uzbudljivih početaka!!!

Neka nam svima nova 2017. godina donese još ljepote, radosti i novih, uzbudljivih početaka!!!

 Uživanje & uživanje & uživanje!

 Uživanje & uživanje & uživanje!

Uz Filipu, Tavan & tajnu im večeru stali su neki od tavanskih, prijateljskih brandova kao i posve novi, slavonski, koji su nas oduševili & dali nam uvid u divote koje proizvode Baranjci / Slavonci. Na kraju su preuzeli cijeli event & zablistali usred Zagreba.

Iskrena vina Matković odnosno njihov Cabernet Franc koji je tako dobro  klizio  uz  porketu

Iskrena vina Matković odnosno njihov Cabernet Franc koji je tako dobro klizio uz porketu

''Stolno'' vino ;) / Hvala :)

''Stolno'' vino ;) / Hvala :)

Kliconoša nam je doni(ra)o mikrozelenje kojim smo začinile ajngemahtes od fazana, salate i koktel sendviče. Hvala :)

Harissa je poklonila začine za kuhano vino i masala čaj te sudjelovala, na začinski način, u svim jelima posluženim na ovoj tajnoj večeri. Hvala :)

Korica nas je opskrbila vrhunskim bagetima te kruhom s orasima i grožđicama - mmmljaaaacccc!!!! hrrrrruuuskk!!!!

Rustikalna kombinacija galore! Koricin kruh s orasima & grožđicama + džem od slanine i meda. Hvala :)

Vrhunska kvaliteta koju prati dizajn (bravo Dobro + Bruketa & Žinić) suhomesnatih proizvoda Dobro iz Baranje (pršut, kobasice, naresci od crne svinje hranjene isključivo žirom). Dofurali su nam i potrbušinu koju smo smotale u porketu. Prolistajte fotke & neka vam se zacakle okice & stvore slinice u kutevima usana (pazite na tastaturu). Hvala :)

Filakovci su nas opskrbili pravim, živim, organskim namirnicama u nezavidnim količinama. Hvala :)

Sokovi Jami su toliko kvalitetan proizvod da nismo znale što bismo prije; skuhale ga ili popile! Sok od jabuke iskoristile smo za jabukovaču s rumom, a ovaj od crnog izabela grožđa malo guštale pijući malo zalijevajući porketu. Hvala :)

Za večeru me odjenula Marijana Kramarić aka Citoyenne K dok se Filipa odjenula sama. Hvala :).

Ima još toliko fotografija da ne znam koliko bih postova morala objaviti kako bi ih sve iskoristila / pokazala / opisala. Tomislav Šilovinac - Ti si jedan jaako darovit fotograf & hvala Ti na tome :). Dodatno HVALA kao i sve moguće ZAHVALE idu svakom pojedinom sudioniku ove večere kao i ostalim sponzorima poput; Vinarije Svijetli Dvori iz Baranje (Graševina kasna berba istočila se u trenu!) / Cogito Coffee & njihova Christmas Edition kava (kuhali smo je u ponoć!) kupnjom koje se podržava dotok čiste / pitke vode u jedno selo u Africi / Torte i to na golemoj patchwork torti svih im winner torti ispečenoj samo za ovu, tajnu, večeru.

Svi od reda ste divni & tako je lijepo raditi s ljudima koji nisu fokusirani samo na novčanu korist nego im je doista važna kvaliteta & stvaranje novih vrijednosti. You - We Rock! ;)

Ne znamo gdje će biti sljedeća tajna večera i tako i treba biti ;) #tavanstateofmind #byfilipa #peoplemagic #lovelovelove

Ne znamo gdje će biti sljedeća tajna večera i tako i treba biti ;) #tavanstateofmind #byfilipa #peoplemagic #lovelovelove