Pop up za mame na Tavanu / Pop up 4 Mothers at Tavan

photos: Ellard Vasen / Lena Telenta / Ivan Livic / Sanjin Kaštelan design: Tatjana Strinavić

vecera s mamom2.jpg
ft. chef's Tanja & Danko

ft. chef's Tanja & Danko

Tanja & Danko su par, inspirativni, znatiželjni ljudi, vješti chef-ovi, odnedavno roditelji maloga Rurua. Moje putovanje s njima započelo je prije nekoliko godina, više se ni ne sjećam kako, no nije ni važno, jer se na prvi pogled dogodila - ljubav. I ostala. Odlučila sam ih ugostiti na Tavanu i baš s njima otvoriti sezonu pop - apiranja zato što je to kako kuhaju jedinstveno za Zagreb, a i šire, zato što je super kreativno, novo, svježe, sezonsko, hruskavo, ''divlje a rustikalno'' - kako bi se izrazio Danko, taj hrvatski Ottolenghi.

27657370_10155307928043061_7786371031124493282_n.jpg

Večerom za mame bismo obilježili, ne samo magičnost majčinstva, nego i nove početke.
A svi koji u ovome sudjelujemo smo u - novim počecima. Tanja i Danko kao roditelji, chefovi koji se ponovo otvaraju prema zajedničkom, ali totalno autentičnom kuhanju olitiga kreiranju vlastitog prepoznatljivog stila, pomoćna im chefica Alicia Walter iz New Yorka, pridošla u Zagreb zbog ljubavi (zatvorila restoran tamo, otvorila srce - ovdje) i - ja. Zajedno s dragim. Koji je došao ili bolje otišao iz Bombaya. S kojim sam pokrenula novi / stari biznis, u nekom skroz ludom, novom kreativnom zamahu vratila Mali plac na Tavan, počela povezivati ovakva chefovanja s malim proizvođačima, tavanskim prostorom samim, nekim svježim, modularnim pristupom i novim novim - samo novim. Svim.

Tanja soli patliđan za beach wedding party na Rabu prije dvije godine

Tanja soli patliđan za beach wedding party na Rabu prije dvije godine

O NJIMA:

Tanja i Danko službeno su počeli kuhati 2011. godine kad su otvorili svoj manje catering, a više kulinarski biznis. Nakon toga su vodili poznatu konobu na Hvaru, pa je Danko radio kao su - šef u Jeny fine dinning restoranu na Biokovu, pa je radio u pekari Korica, prvoj artisan bakery u Zagrebu, kao pekar - umjetnik, pa je sada otac i - chef slobodnjak.
Tanja je u međuvremenu odradila par gigova s Dankom, samnom i Mirenom Škarić aka Đurđom Prettyface, jedan beach wedding party na Rabu, gdje je i saznala da će biti mama, odtrudnila, rodila, dosta fotkala & sada je spremna - za novo.
S Dankom.
Ne bi ih uspoređivala nit s Ottolenghijem nit s Nigellom Lawson nit s bilo kim sa Chef's Tablea, što im je omiljena zanimacija (između kuhanja); oni su Tanja & Danko. I profići su i genuine su i skroz drugačiji od svega što ste do sada probali & gdje ste do sada bili.
Kombinacija s Tavanom daje im prostora da se u potpunosti razmašu u vlastitoj kreativnosti, povežu s ljudima koji su im slični i konačno ovome gradu & njegovim majkama ponude nešto što još nisu - okusile / doživjele.

Tanja s mamom

Tanja s mamom

Na maminskoj ćete večeri imati prilike kušati neke od proizvoda malih proizvođača s tavanskoga placa, upakirane u Tanjin & Dankov kuhopis, pijuckati vina vinara s kojima se družimo i tijesno surađujemo, tako da će se sve lijepo povezati u veliku, slasnu, višeslijednu - večeru. S koje nećete otići praznih ruku. Ni vi ni vaša - mama.
Večera za mame je za - sve & svakojake mame. Može mama mamu izvest' na večeru, mogu se dvije mame dogovorit' za night out pa se počastit' večerom, možete svoju mamu i njezinu prijateljicu iznenaditi ovom večerom, mogu novopečena mama i njezina mama doći na večeru; mogućnosti i kombinacije su nepregledne!


PRAKTIKALIJE / PRACTICALITIES:

Broj mjesta je ograničen. / Number of seats is limited.
Cijena: 600 kn po paru (300 kn po mami) / Price: 600 kn per couple (300 kn per momma)
Prijave su do 16. svibnja na: tavanjejavan@gmail.com / Applications until 16th of May / email: tavanjejavan@gmail.com
Plaćanje avansno na račun Tavana do 16. svibnja / Advanced payment until 16th of May on Tavan Account:

IBAN: HR3323400091160507150 / TAVAN, OBRT ZA POSLOVNE USLUGE I TRGOVINU, VL. JELENA-IVA NIKOLIĆ, ZAGREB, SINKOVIĆEVA 8, 10 000 ZAGREB